drs. J.M. van de Kreeke (Janneke)

Korte kennismaking

Met een achtergrond als cultureel antropoloog houd ik me graag bezig met het alledaagse binnen organisaties. In de afstemming tussen strategie, uitvoering en middelen, vinden op de werkvloer de processen plaats waar de strategie wordt gerealiseerd. Denken en doen komt hier samen. En het is deze alledaagse praktijk waar klantwaarde besloten ligt en ik mijn focus als organisatieadviseur gevonden heb.

Van nature ben ik nieuwsgierig naar anderen en de verschillende manieren waarop mensen hun  leven vormgeven. Helemaal als daar allerlei sociale vraagstukken bij komen kijken. Na banen in onderzoeks- en beleidsadvies lag de keuze om als zelfstandige voor meerdere opdrachtgevers te gaan werken, voor de hand. Ik kijk, en werk graag mee in verschillende keukens. In mijn werk heb ik oog voor wat zich werkelijk afspeelt in de dynamiek van organisaties en help binnen veranderprocessen en de vaak complexe buitenwereld terug te keren naar de bedoeling van de organisatie. Ruimte om stil te staan bij kwaliteit van organiseren vind ik daarbij belangrijk. Omdat deze ruimte er niet altijd is, vormen visitaties een mooi instrument. De verbeterpunten uit een visitatierapport kunnen helpen om weer scherp te hebben waar je als organisatie voor staat en gaat. De kunst zit ‘m er daarna in een doorvertaling te vinden naar het optimaliseren van de alledaagse praktijk en de klantwaarde die je te bieden hebt.

Visitaties

Bij Raeflex vervul ik de rol van secretaris. Een rol die mij goed past en vaak terugkeert in mijn opdrachten. Voor het oppakken van complexe sociale vraagstukken word ik doorgaans geacht overal wat van te weten en voelsprieten in de organisatie en bij haar samenwerkingspartners te hebben. Informatie tijdig en volledig samen te brengen, maar ook discreet en diplomatiek met al die kennis om te kunnen gaan.

Uitgevoerde visitaties

2021 Vestia, Rotterdam; Omnia Wonen, Harderwijk
2019 de Alliantie, Hilversum; Talis, Nijmegen (Experiment visitatie); Woonservice, Westerbork
2018 Stek, Lisse; Maasdelta Groep, Spijkenisse; Woonstad Rotterdam

Specifieke deskundigheid

  • Brede kennis van sociaal maatschappelijke vraagstukken
  • Kent verschillende publieke organisaties, zoals gemeenten en corporaties van binnenuit
  • Ruime ervaring in verbeterprocessen

Kort CV

Opleiding

  • Sociale Wetenschappen || Culturele antropologie
  • Diverse trainingen gericht op organisatieverandering, adviesvaardigheden en opleiding tot Lean Black Belt voor de diensten- en publieke sector

Carrière
2016 – heden Adviseur bij Verbeterwerk
2013 – heden Zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur, bij voorkeur werkend op het snijvlak van                                         publiek en private sector
2009 – 2015   Beleidsadviseur bij Woonlinie in Zaltbommel
2007 – 2008   Senior adviseur bij Stimulans, Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling in Rotterdam
2006 – 2007   Onderzoek/veldwerk voor diverse mensenrechtenorganisaties in Cuba
2004 – 2006   Junior adviseur bij Centrum voor Integratiebevordering in Dordrecht