J.K. Hezemans MSc (Joeri)

Korte kennismaking

Na mijn HBO opleiding Accountancy ben ik bij BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V. als assistent accountant begonnen. Vanaf mijn eerste jaar bij BDO ben ik actief in de corporatiesector. De eerste jaren ben ik met name vanuit een controlerende functie betrokken geweest bij woningcorporaties.                      De laatste jaren adviseer ik woningcorporaties ook op het gebied van risicomanagement en interne controle vraagstukken. Daarnaast ondersteun ik enkele woningcorporaties bij het opstellen van verantwoordingsinformatie (jaarrekening, dPi en dVi). Vanaf 2016 maak ik ook deel uit van de branchegroep woningcorporaties binnen BDO. Binnen de branchegroep vertegenwoordig ik samen met twee andere collega’s regio Zuid.

Visitaties

Woningcorporaties dienen verplicht eens per vier jaar een visitatie uit te laten voeren. Hoewel een visitatie een wettelijke verplichting is, zie ik een visitatie als een kans voor woningcorporaties. Door middel van een visitatie kan een woningcorporatie integraal verantwoording afleggen over de bedrijfsvoering. Bovendien kunnen de uitkomsten van een visitatie bijdragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de organisatie en de dienstverlening richting stakeholders. Ik zie een grote meerwaarde in de inzet van visitatie en daarom draag ik graag bij aan de uitvoering ervan.

Reeds gevisiteerd

Recent aangetrokken door Raeflex.

Specifieke deskundigheid

 • Interne controle en interne beheersing
 • Risicomanagement
 • Uitgebreide kennis op het gebied van verslaggeving met name bij toegelaten instellingen

Kort CV

Opleiding

 • Post-master RA, Nyenrode Business University
 • Master accountancy, Nyenrode Business University
 • HBO accountancy, Fontys Hogescholen te Eindhoven

Carrière

 • 2017- heden Adviseur woningcorporaties – BDO Advisory B.V. te Utrecht. Adviseur op het gebied van                               risk management, internal controle en verslaggevingsvraagstukken
 • 2011- heden Junior manager – BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V. te Tilburg. Accountant bij                                 woningcorporaties en het MKB

 Nevenfuncties

 • 2018- heden Bikkelcoach Bart de Graaff Foundation
 • 2016- 2017 Penningmeester Stichting Serve the City Tilburg
 • 2012- 2017 Penningmeester Damclub Micone
 • 2012- 2014 Penningmeester Rode Kruis Studentendesk Tilburg