drs. J.N.M. Verhoeven (John)

Korte kennismaking

Gebouwen en locaties lopen als een rode draad door mijn carrière. Als aannemerszoon stond ik in de vakanties al jong op de steigers. Na mijn studie economische geografie heb ik strategische management- en advieservaring opgedaan in zowel het publieke als commerciële domein. In de eerste jaren na mijn afstuderen bij een gemeentelijke overheid, daarna op het snijvlak van retail en vastgoed. Op verschillende vastgoed (management) posities bij ’s-Land grootste kruidenier heb ik geleerd hoe vastgoed- en retaildoelstellingen te combineren en hierop strategisch, tactisch en operationeel niveau sturing aan te geven.

Vanaf 2017 heb ik besloten om mijn blik naar buiten te bewegen en mijn adviesbureau ‘De Vastgoedstuurman’ opgericht. In deze periode heb ik verschillende mooie opdrachten mogen vervullen zoals de opbouw en uitrol van het programma en team doorlopend toezicht bij NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). In 2021 ben ik gestart als programmamanager bij de Amsterdam School of Real Estate: hét academisch instituut voor vastgoedkunde. In deze rol kan ik een bijdrage leveren aan het opleiden van vastgoedprofessionals in de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en gebruik van de gebouwde omgeving. Ambitie en verwondering hebben me altijd gedreven om het beste uit mezelf en mijn omgeving te halen. Ik voel me maatschappelijk betrokken. Wonen en volkshuisvesting heeft daarbij mijn bijzondere belangstelling en ik heb dit in het verleden in diverse bestuurs- en politieke functies in de praktijk gebracht. Op dit moment vervul ik met veel plezier nevenfuncties o.a. als toezichthouder en voorzitter van enkele gemeentelijke rekenkamercommissies.

Visitaties

Vanaf 2018 ben ik werkzaam voor Raeflex en heb ik verschillende visitaties uitgevoerd. Streven naar kwaliteitsverbetering -iedere dag weer- is in mijn ogen noodzakelijk om als corporatie zo goed mogelijk in te kunnen spelen op alle veranderingen. Uiteindelijk zelfs om te kunnen overleven. Mijn ervaring is ook dat verbeteringen inspiratie bieden aan alle betrokkenen en leuk is. Maar doe je het nu goed, maak je wel de juiste keuzes en afwegingen, hoe pakken anderen dat aan? Visitaties zijn m.i. een heel goed middel om de spreekwoordelijke spiegel voor te houden: positief kritisch van buiten naar binnen te kijken en zodoende bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering binnen de organisatie. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Uitgevoerde visitaties

2024 Dunavie, Katwijk
2023 MaasWonen, Rotterdam; Brederode Wonen, Bloemendaal; Woonwenz, Venlo
2022 Acantus, Veendam
2021 Woningstichting Leusden, Leusden; 3B Wonen, Bergschenhoek
2019 Wonen Noordwest Friesland, St. Annaparochie; Thús Wonen, Dokkum
2018 Eemland Wonen, Baarn

Specifieke deskundigheid

  • Vastgoedportfoliostrategie en -beleid
  • Integrale vastgoedsturing
  • Brede inhoudelijke kennis over vastgoed en ruimtelijke ordening

Kort CV

Opleiding
1992–heden Diverse vastgoedopleidingen leergang projectontwikkeling (Neprom), makelaardij (SOM),                                 vastgoedanalyses et cetera
1986-1992    Radboud Universiteit Nijmegen MSc, Economische geografie
1980-1986    VWO Goirle

Carrière

2021-heden Programmamanager Executive Education & ASRE Online, Amsterdam School of Real Estate
2017–heden Oprichter van ‘De Vastgoedstuurman’
2014–2017    Senior Director Real Estate Management, Real Estate & Construction Ahold Delhaize
2010–2014    Senior Director Operations Real Estate & Construction Ahold EU
2006-2010    Hoofd Vastgoedmanagement Ahold Vastgoed
2002-2006    Senior projectontwikkelaar Ahold Vastgoed
1999-2002    Assetmanager Ahold Vastgoed
1996-1999    Acquisitiemanager regio Zuid- en Oost Nederland Ahold Vastgoed
1992-1996    Bedrijvencontactfunctionaris grond- en economische zaken gemeente Achtkarspelen

Nevenfuncties

  • Lid Raad van Commissarissen LEKSTEDEwonen
  • Lid Raad van Commissarissen TBV Wonen
  • Voorzitter Toetsingscommissie Urgentie van WoonService Regionaal
  • Voorzitter Rekenkamer in Midden-Brabant (Dongen, Goirle, Hilvarenbeek en Loon op Zand)