J. Blijham MSc (Jelle)

Korte kennismaking

Vanaf 2016 ben ik beleidsmedewerker bij de gemeente Berg en Dal. Hier houd ik mij o.a. bezig met leefbaarheid. Als het gaat om leefbaarheidsinitiatieven ligt de bal steeds meer bij de burger. In mijn functie kijk ik bij welke initiatieven de gemeente kan ondersteunen en dan vooral op welke manier. Daarbij gaan we altijd opzoek naar samenwerking, ook met de corporatie. Voor alle maatschappelijke instellingen is het in de nieuwe realiteit nog zoeken naar de juiste inzet. Een interessante zoektocht. Ook heb ik ruimschoots ervaring met het schrijven van beleidstukken. Dit doe ik graag met de verschillende stakeholders die het betreft. Het is altijd weer een mooi succes om een gezamenlijk gedragen stuk op te leveren wat vervolgens ook zo concreet is dat je ermee aan de slag kunt. Voor 2016 was ik adviseur bij Woonlab, waar ik mij richtte op gebieds- en woningmarktontwikkeling en strategische vraagstukken bij gemeenten en corporaties. Tijdens mijn opdrachten merkte ik hoe belangrijk het is dat een corporatie goed functioneert en werkt voor haar bewoners. Een goed werkende corporatie kan het verschil maken! Het belang van visitaties is hiermee meteen in beeld.

Visitaties

Als secretaris van de visitatiecommissie zet ik mij in om de visitatie via een vloeiend proces te laten verlopen. Ook ben je als secretaris penvoerder van het visitatierapport. Ik werk naar een bondig en compleet rapport dat goed leesbaar is voor de corporatie en voor alle belanghebbenden. De meerwaarde van een visitatie zit in een helder rapport wat breed verspreid en gebruikt wordt om tot inzichten en verbeteringen te komen.
Het is goed om na een afgebakende periode eens in de spiegel te kijken. Zowel als mens, maar ook als corporatie. Een externe visitatie speelt hierbij een belangrijke rol in de corporatiesector en geeft weer welke prestaties de corporatie heeft geleverd, en waar de uitdagingen voor de toekomst liggen. Dit laatste heeft een grote meerwaarde, want hiermee heeft de visitatie ook waarde voor de toekomst.

Uitgevoerde visitaties

2022 Woningbedrijf Velsen, IJmuiden; Woningbouwvereniging Hoek van Holland, Hoek van Holland
2021 Woonstichting JOOST, Boxtel
2020 WonenBreburg, Tilburg
2019 Woningstichting Domus, Roermond; Woningvereniging Nedeweert, Nederweert;                                          Woningstichting St. Joseph, Stramproy.
2018 woCom, Someren; Woonopmaat, Heemskerk; Woonstede, Ede
2015 Mijande Wonen, Weerselo

Specifieke deskundigheid

  • Brede kennis bij vraagstukken in de gebieds- en woningmarktontwikkeling
  • Kennis bij strategievorming voor gemeenten
  • Brede ervaring met projectmatig werken

Kort CV

Opleiding

  • Economic Geography, Radboud Universiteit Nijmegen

Carrière
2016 – heden Beleidsmedewerker bij gemeente Berg en Dal
2014-2015     Adviseur bij Woonlab B.V.
2011-2014     Assistent Projectleider bij gemeente Veldhoven