M. van den Brok (Marlinde)

Korte kennismaking

De corporatiesector spreekt me enorm aan omdat ik hier mijn maatschappelijke betrokkenheid en nieuwsgierigheid kwijt kan. Ik vind het heel fijn om vanuit de leefwereld te handelen en dat typeert ook mijn werkwijze. Het verschil willen en kunnen maken zit in mijn DNA. Mijn maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook door mijn rol als verhuurderslid voor de huurcommissie. Ook op deze manier haal ik mede de leefwereld van buiten naar binnen. 

Met ruime ervaring in de corporatiesector, al meer dan 20 jaar, als beleidsadviseur maar voornamelijk als manager wonen ken ik alle aspecten van het speelveld. Ik ben een strategische denker, maar maak ook heel makkelijk de verbinding met de tactische en operationele kant. Waarbij oog en verbinding met de huurder en woningzoekenden belangrijk voor me zijn. Mijn deskundigheid ligt op het gebied van het woonbeleid en alles wat te maken heeft met wonen, zorg, dienstverlening, leefbaarheid, participatie en samenwerking met maatschappelijke partners en stakeholders.

Projectmanagement is mij op het lijf geschreven en zaken duidelijk en leesbaar op papier krijgen gaan me goed af.

Visitaties

In 2022 ben ik bij Raeflex gestart en heb ik een inwerktraject doorlopen. Inmiddels heb ik een aantal visitaties met veel plezier uitgevoerd. Ik vind het heel waardevol om een bijdrage te kunnen leveren aan het instrument visitatie. Het is bij uitstek een manier om te reflecteren op het eigen presteren en functioneren van een corporatie. Doen ze de goede dingen en doen ze deze goed. Waar willen ze naar toe en is er ruimte voor verbetering.

Uitgevoerde visitaties

2023 Woonservice IJsselland, Doesburg; Woonik, Nederweert; Woonwenz, Venlo; Woningstichting                    Putten, Putten (inwerktraject)

Specifieke deskundigheid

  • Veel ervaring en deskundigheid op het gebied van volkshuisvesting en wonen
  • Verbinder en actief kunnen luisteren
  • Goed kunnen organiseren en complexe processen overzien
  • Ruime leidinggevende ervaring.
  • Rol van projectleider en opdrachtgever veelvuldig vervuld
  • Kan snel de bedrijfsprocessen binnen een corporatie doorgronden
  • Helikopter view
  • Organisatieontwikkeling trajecten begeleiden

Kort CV

Opleiding
2023            Opleiding commissaris in de publieke sector, Erly
2022            Mediation theoretisch kader, Lime Tree
2021            Mediation op de werkvloer, Lime Tree
2019-2021 Team en organisatieontwikkeling (doorlopend)
2017           Risicomanagement, huursombenadering (cursus)
2016           Ziekteverzuim, huurbeleid en passend toewijzen en implementatie woningwet (cursus)
2006-2021 Diverse cursussen waaronder projectmatig werken, klantgericht communiceren, projectleider,                        management voor middenkader, training huurrecht en huurrecht open universiteit.
1997-2001 HEAO Economie en Recht, Fontys Hogeschool Eindhoven
1995-1997 VWO, Van Maerleant Lyceum

Carrière
2022-heden Marlinde van den Brok, Management & Advies: Verbinder in wonen
2018-2022   Manager Wonen, Charlotte van Beuningen Vught
2017-2018   Teammanager wonen, Amarant Tilburg
2012-2017   Manager wonen, Woon- en zorgstichting ’t Heem Udenhout
2008-2012   Projectleider stedelijke vernieuwing Domein en        gebiedscoördinator in Eindhoven
2005-2008   Manager bewonerszaken Wovesto Sint-Oedenrode
2004   Beleidsmedewerker Wovesto, Sint-Oedenrode
2000-2005   Assistent makelaar, makelaardij Veldhoven

Nevenfuncties
2022-heden Visitator Raeflex
2021-heden Verhuurderslid huurcommissie